Categorieën
Geen categorie

De Wet van de Goddelijke Eenheid

De 12 wetten van het Universum bieden richtlijnen voor houding en gedrag die je fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam transformeren en optimaliseren.

Hier is de eerste van de 12 wetten van het Universum: de wet van de goddelijke eenheid.

Ik houd erg van het woord Namasté, letterlijk vertaald, “Ik buig voor het Goddelijke in jou”.

Na-mas-té

Mijn ziel eert jouw ziel.
Ik eer in jou de plek
waar het hele Universum zetelt.
Ik eer licht, liefde, waarheid,
schoonheid en vrede in jou,
want het is ook in mij.
Door deze dingen te delen,
zijn we verenigd, zijn we hetzelfde,
zijn we één.

Het is een groet die zegt dat we allemaal uit dezelfde Goddelijke Eenheid zijn gemaakt: alles is met elkaar verbonden en we zijn allemaal één. Het is een manier om onze verbinding te erkennen en te herkennen. De wet van de Goddelijke Eenheid zegt dat al het leven, alle energie uit één en dezelfde bron komt. Wij zijn energie, verbonden met elkaar, en ieder moment elkaar beïnvloedend. Alles wat we doen, zeggen, denken en geloven, heeft invloed op ons en op het collectieve bewustzijn van de hele mensheid, evenals op de evolutie van het universum.

“Leer hoe te zien. Realiseer je dat alles met alles verbonden is.” – Leonardo da Vinci.

Deze wet leert ons het Hogere Goed te dienen. Het plaatst onvoorwaardelijke liefde en toewijding aan anderen als de ultieme zelfverwezenlijking en vervulling; het brengt je een werkelijk en blijvend geluk.

Wanneer we aan onze behoeften voldoen en in contact komen met ons Hogere Zelf, ontdekken we onze passies en willen we een bijdrage leveren aan anderen, wat die passie ook is: ondersteuning, spirituele kennis overdragen, schrijven, musiceren enzovoorts. Het macro-universum is een levend organisme dat voortdurend energie geeft en ontvangt om een materiële werkelijkheid te creëren.

Wanneer we besluiten positief bij te dragen aan deze grootsere visie op het leven, zullen we overladen worden met zegen en steun. Synchroniciteit zal stromen, en de juiste personen en gebeurtenissen zullen je helpen met het realiseren van je dromen en van alles wat je vreugde brengt.

Want het doel van dit alles is, geluk te ervaren, te leven vanuit je hart en bij te dragen door je passie. Het grotere niet-fysieke systeem biedt je kansen voor geluk en zelfactualisering. En jij, op jouw beurt, helpt het om verenigd te worden, krachtig, en ontwikkeld, dankzij de nieuwe verbeterde omstandigheden die jij het op het fysieke terrein creëert. Dat is de essentie van de Wet van de Goddelijke Eenheid.

Met dank aan Universe Inside You, The 12 Universal Laws, YouTube (vrij vertaald door Judith Th.M. Verberne).

Geef een reactie