Categorieën
Geen categorie

Dolores Cannon 2: Toegang tot het Alwetende

“Ik geloof ook dat het onderbewuste de documenthouder is, het equivalent van een gigantische computer. Het registreert alles wat er ooit in het leven van de persoon is gebeurd. Daarom kan deze informatie via hypnose toegankelijk worden gemaakt. Zou ik de persoon vragen terug te keren naar zijn twaalfde verjaardag, dan zou hij zich elk detail van die dag kunnen herinneren, inclusief de taart, aanwezigen, cadeautjes enz. Het onderbewuste is altijd gewaar, registreert alles, tot het kleinste detail, en slaat het op.

Dit zou ook kunnen verklaren waar plotselinge onthullingen en intuities vandaan komen. Ze maken deel uit van die informatie, en lekken af en toe door in ons bewustzijn. Dat heet dan een wonderbaarlijk verschijnsel, maar deze enorme hoeveelheid informatie is er altijd, en staat klaar om – met de juiste training – te worden aangeboord.

Het onderbewuste registreert niet alleen alles wat de persoon ooit is overkomen in dit leven, maar ook in al zijn vorige levens, hoe en waar dan ook. Veel hiervan is niet van toepassing in het huidige leven. Het kan uit nieuwsgierigheid worden aangeboord, en het kan interessant zijn voor de persoon, maar welk doel dient het bij het oplossen van de problemen in het actuele leven?

Dit is een fout die veel hypnotiseurs maken. Ze doen aan pastlife regressie, alleen uit nieuwsgierigheid, fantasie en plezier (hoewel veel vorige levens verre van vreugdevol zijn.) Daarom heb ik mijn eigen techniek ontwikkeld: ik neem de persoon mee terug naar dat eerdere leven dat het meest relevant of passend is ten aanzien van diens huidige leven, Ik leid nooit, maar laat het onderbewuste de persoon meenemen naar dat leven dat op het moment van de sessie het belangrijkste is om te beschouwen. Ik ben altijd verrast, of dat eerdere leven nu saai en alledaags is (wat 90% is), zich in een antieke of moderne samenleving afspeelt, of te maken heeft met buitenaardse wezens en leven op andere planeten en in andere dimensies. Het onderbewuste maakt de verbinding die logisch is, maar noch de persoon zelf, noch ik zou die verbinding ooit bewust gemaakt kunnen hebben.

Sceptici zullen dit niet willen begrijpen of geloven, en ze zouden gelijk hebben als dit contact via slechts één persoon zou hebben plaatsgevonden. Maar hoe kunnen mensen beweren dat dit fantasie, fraude, misleiding, manipulatie, of wat dan ook is, als het gebeurt bij iedere persoon met wie ik werk, ongeacht waar ter wereld. Met een slagingspercentage van ongeveer 90% maakt de persoon contact met het juiste eerdere leven, en daarvan maakt ongeveer 90% contact met het onderbewuste. Het onderbewuste spreekt en antwoordt altijd op dezelfde manier, wat niet zou gebeuren als het een willekeurige omstandigheid was.

Maar als dit deel van de geest bij iedereen steeds dezelfde blijkt te zijn, met wie of met wat heb ik dan contact? Als het alleen toebehoorde aan de individuele persoon met wie ik werk en alleen toegang zou geven tot diens individuele informatie, waarom en hoe kan het dan informatie aanboren die van een veel grotere schaal is?

Je zou het kunnen zien als communiceren met een computer die in verbinding staat met een gigantische database. Die database overstijgt tijd, ruimte en iedere beperking van het individuele bewustzijn. Dit is het gedeelte van mijn werk waar ik het meest van houd. Het blijkt dat ik altijd met hetzelfde iets (of entiteit, of wat het ook is) communiceer, een iets dat alwetend blijkt te zijn. Het heeft niet alleen het antwoord op wat de persoon wil weten, het heeft het antwoord op alles wat ik maar vraag of zou willen vragen. Het is een alwetend iets dat toegang heeft tot alle informatie. Sommigen noemen dit het ‘Totale Zelf’ of het ‘Hogere Zelf’, de ‘Overziel’, Jung’s ‘Collectieve Onbewuste’ of ‘God’. Het zijn verschillende namen voor een en hetzelfde. Ik noem het het ‘Onderbewuste’.

Er bestaan veel andere wetenschappelijke en religieuze benamingen voor dit alwetende. Maar hoe we het ook willen noemen, het is voor mij een plezier om mee samen te werken, vooral vanwege mijn nieuwsgierigheid en honger naar informatie. Ik doe heel graag onderzoek in bibliotheken, en dit is alsof ik toegang heb tot de allergrootste bibliotheek die er bestaat. Reis maar met me mee, terwijl ik meer en meer gecompliceerde metafysische concepten verken. Ik beschik natuurlijk niet over alle antwoorden, maar het is me wel gelukt iets dieper onder de oppervlakte te gaan. Blijf zoeken en vragen stellen, het is de enige manier om antwoorden te vinden. En onthoud het gezegde, ‘Een parachute is als de geest, hij werkt alleen als hij open is.’

– Mijn docente Dolores Cannon, The Convoluted Universe, Book Two, Ozark Mountain Publishing 2018 (2005), pp. 3-15 (vrij vertaald uit het engels door Judith Th.M. Verberne).

Geef een reactie